Valószínűleg az antioxidánsokról már mindenki hallott. Általában az ember annyit tud róluk, hogy jók, ám arról hogy miért és miben segít, a nagy többségnek már fogalma sincs. A szakértők általában az antioxidánsokat szokták a fényvédő legjobb barátjának nevezni, hiszen rengeteg jótékony hatással bírnak.

A fényvédők abban segítenek, hogy megvédjék bőrünket a környezeti hatások és a különböző életmódi sajátosságok okozta károktól. Emellett igaz az is, hogy az antioxidánsok legnagyobb erőssége a megelőzés, a már meglévő ráncokkal lehet, hogy nem tudja felvenni maximálisan a harcot, viszont újak biztos nem fognak megjelenni arcunkon, ha elkezdjük rendszeresen használni az ezeket tartalmazó, tápláló szérumokat.

Antioxidánsokkal az öregedés ellen

Az antioxidánsok klasszikus értelmében nem képesek ránctalanítani. Viszont, sejt szinten az egyik legjobban bizonyított öregedési jel az oxidáció, melyet rendszeres használat mellett meg tud akadályozni. Ennek köszönhetően a használata során bőrünk jóval később kezd el öregedni. Érdemes belőlük egyszerre többfélét is alkalmazni, hogy biztosan mindegyik kifejtse jótékony hatását.

Az egyik legfontosabb és legismertebb antioxidáns a C-vitamin, melyről jó tudni, hogy önmagában nem túl erős, ám E-vitaminnal és Ferulin savval használva a hatása képes megsokszorozódni. A C-vitamin emellett serkenti a kollagén termelést, illetve csökkenti az arcon megtalálgató pigment foltokat is.

Ki melyik szérumot használhatja?

A másik igen népszerű antioxidáns az a SOD, a Superoxide Dismute, mely egyre több szépségápolási termékben megtalálható már. Rengeteg jótékony hatással bírnak, ezért ha a későbbiekben is puha, fiatalos, feszes arcbőrt szeretnénk, mindenképpen időben el kell kezdeni ezeket használni. Különböző gyártóktól léteznek már olyan szérumok is, amelyek kimondottan a különböző bőrtípusoknak megfelelően lettek kifejlesztve, így biztosan mindenki megtalálja azt, ami számára tökéletes lehet.

Ezek eltérnek egymástól, de összességébe mindegyikre igaz, hogy úgy viselkedik a bőrünkkel, mint egy erős multivitamin a szervezetünkkel. Ezekben a szérumokban a legnépszerűbb, legismertebb és legbizonyítottabb antioxidánsok találhatóak meg.

Létezik olyan termék is, amely gyulladáscsökkentő is egyben, így azok, akik gyulladt, problémás bőrrel rendelkeznek, biztosan nem fognak ezzel a termékkel mellé nyúlni. Ezek a szérumok általában egy nagyon könnyed formulával rendelkeznek, tehát könnyedén felvihetők az arcra és másodpercek alatt beszívódnak a bőrbe. Célszerű reggel használni őket, a reggeli arctisztítás után, de még a fényvédő felvitele előtt.

Jó állaga miatt tökéletesen építhető, így akár egyszerre többet is használhatunk, erre a rétegre pedig minden probléma nélkül, könnyedén tudunk sminkelni is. Az antioxidánsoktól azonban egy nap használat után nem szabad csodát várni. A már meglévő ráncokkal sajnos nem tud mit kezdeni, ám ha előrelátóak vagyunk és később is szép arcbőrt szeretnénk, akkor még most meg tudjuk velük akadályozni a bőrünk öregedését.