Az ülő munka vagy a stresszes életmód nagyon meg tudja viselni a szervezetünket. Az irodai munkát végzők gyakran panaszkodnak válltáji vagy nyaki fájdalomra, és sok esetben ezek a panaszok egyáltalán nem alaptalanok. Az ülés, és a feszített munkatempó következtében gyakran alakulnak ki kötött izomcsomók, amik fájdalomhoz, de akár mozgásbeszűküléshez is vezethetnek.

Természetesen ez nem csak az irodai munkát végzőket érintheti, hanem akár a sofőröket is, akik hosszú ideig ülnek az autóban, de a rossz testtartás vagy a rossz matrac is okozhat ilyen tüneteket.

Azt már régóta tudjuk, hogy a masszázsnak milyen áldásos hatásai vannak a mozgásszervi megbetegedésekre és a kötött izmokra. Ugyanakkor nem mindenki engedheti meg magának, hogy heti rendszerességgel járjon masszőrhöz, mert túl elfoglalt.

Ráadásul a rendszeresség fontos a megelőzés szempontjából is, így ha elutazunk, vagy épp betegek vagyunk, több alkalom is kimaradhat. Ilyenkor jön jól a nyakmasszírozó, amit akár a munkahelyünkre vagy hosszabb utazásokra is magunkkal vihetünk, és nem kell az időbeosztásunkat figyelni, hogy időt tudjunk rá szakítani. Masszírozó gépeket itt talál.

A nyakmasszírozó előnyei

Ha meghalljuk, hogy nyakmasszírozó, sokaknak még mindig egy kis fa eszköz jut az eszükbe, melyen kis tüskék kerek vannak, amit a nyakunkon kell húzogatni. Nos, manapság már ezen túlhaladt a technika, és a modern váll és nyakmasszírozók egyáltalán nem ilyenek.

Egy elektromos eszközről van ugyanis szó, amit akár autóban is tudunk tölteni, és egy töltéssel több mint két órán keresztül évezhetjük a masszázs jótékony hatását, kifejezetten a vállainkra és a nyakunkra összpontosítva, ráadásul akkor, amikor csak akarjuk.

Sokan nem tudnak időt szakítani arra, hogy elmenjenek masszőrhöz, mert annyira bonyolult vagy feszített az időbeosztásuk. A nyakmasszírozót azonban akár a munkahelyükre is magukkal vihetik, és kihasználhatják a rövid szüneteket is egy kis masszázsra. Emellett a mai készülékek már hő terápiával is kombinálhatóak, hiszen fűthető eszközről van szó.

A programbeállítások is úgy vannak kialakítva, hogy a problémás pontokon fejtsék ki jótékony hatásukat, a legtöbb készüléknél már több beállításból is válogathatunk.