Egyre többen vásárolunk úgy szépségápolási terméket, hogy előtte az üzletben alaposan elolvassuk, hogy az adott termék miket tartalmaz. Manapság már rengeteg szépségápolási termékek gyártásával foglalkozó cég törekszik arra, hogy olyan összetevőkből álljanak a termékeik, melyek természetes alapanyagokból készültek és a szervezetünkre nézve csak pozitív hatással vannak.

Azok a termékek, amelyek erre nem ügyelnek, kellemetlen bőr irritációt, allergiát okozhatnak, de akár még kiütésesek is lehetünk tőlük.

Mindig olvassuk át az összetevőket

Ma már ha, kimondottan természetes alapanyagú terméket szeretnénk vásárolni, nem kell sokat keresgélni, hiszen egyre több nagyobb cég gyárt olyan krémeket, arctisztítókat és szérumokat melyek antiallergén hatású alapanyagokból állnak. Ha végig gondoljuk azt, hogy milyen sok olyan növény létezik, amely jó hatással van a bőrünkre, már szinte feleslegesnek is érezzük azt, hogy mesterségesen előállított termékeket tartalmazó készítményeket kenjünk az arcunkra.

Rengeteg anyag okozhat különböző allergiás reakciókat, kellemetlen bőr irritációkat, hosszabb használat után pedig akár súlyos betegségek is kialakulhatnak tőlük. Annak érdekében, hogy az ilyen helyzetektől megmentsük magunkat, kicsit jobban figyeljünk oda, hogy miket használunk az arcápolási rutinunk során.

Manapság szerencsére már törvény kötelezi a gyártókat arra, hogy jól látható helyen, a termék csomagolásán feltüntesse azt, hogy miből áll az adott készítmény. Ki kell emelnie külön az allergén anyagokat, ennek köszönhetően valamivel könnyebb dolguk van az allergiával küzdőknek is.

Kerüljük azokat az anyagokat, melyek veszélyt jelentenek a szervezetünkre

Az Alkohol, a Fluorid, a Glycerin, a Lanolin, a Lúg, a Propán, a Petróleum, a Sodium Fluorid és a Talkum is rajta van azon a hosszú listán, mely felsorolja azokat az összetevőket, miket jobb kerülni, ha szép bőrre vágyunk. Ezek azok az anyagok, amelyek a legtöbb termékben megtalálhatóak és elsőre talán nem is jutna eszünkbe, hogy bármilyen bajunk lehet belőle. Ezek mellett a paraffin liquidum egyfajta kőolaj származék, mely sokszor előkelő helyet foglal el sajnos az összetevő listában.

Ez az anyag azonban képes majdnem teljesen eltömíteni a bőr pórusait. Emellett ki is szárítja azt, így még többet kenünk fel belőle arcunkra és egy ördögi kör kezdődik ezzel meg. A Sodium Lauryl Sulfate a legtöbb szépségápolási termékben sajnos megtalálható. Ez a habképző anyag sűrűn kerül bele a különböző arctisztítókba, pedig komoly bőr irritációt képes okozni. Lassítja a sebgyógyulást és nagyon ki tudja szárítani a bőrt.

Legyen szó akár arckrémről, akár ránctalanítóról, vagy arctisztítóról, próbáljunk meg arra törekedni, hogy olyan készítményeket vásároljunk meg, amely garantáltan nem tartalmaz szervezetünkre káros anyagokat. A természetes összetevőlistás termékek népszerűsége egyre csak növekszik, hiszen egyre több vásárló kimondottan ezeket a készítményeket keresi már.