Az öregedés, bőrünk megereszkedése, és ráncosodása egy teljesen természetes folyamat, ám senki sem szereti magán látni az öregedés első jeleit. Van azonban néhány szépségápolási trükk, mely segít nekünk abban, hogy minél később jelenjenek meg bőrünkön az öregség első jelei, a ráncok, és tovább legyen bőrünk fiatal, és feszes.

Kozmetikusok azt tanácsolják, hogy jó megelőzésként is 25 év felett valamilyen ránctalanító hidratáló krémet elkezdeni használni, nem szükséges az első ráncokig várni vele.

Mit tehetünk a bőrünk fiatalságáért?

Az első, és legfontosabb dolog, amit mindig be kell tartani, az az, hogy bőrünket rendszeresen, és alaposan tisztítsuk meg. Az arcbőrnek ugyanis nagyon kevés az, ha naponta egyszer tiszta vízzel átmossuk. A bőrfelszínen lévő szennyeződés az arcmosás után is rajta marad, és még tovább öregíti a bőrünket. Az arctisztításnál pedig a tusfürdőt, és a szappant jobb, ha messziről elkerüljük, hiszen ezek a termékek nem az arcbőr tisztán tartásáért lettek kifejlesztve, és mivel az arcbőrünk sokkal érzékenyebb, ezért nem lehet jó hatással rá, ha ilyen készítménnyel tisztítjuk.

Fontos, hogy mindig az arcbőrünknek megfelelő arctisztítót és tonikot használjunk, reggel és este. Sminkben pedig semmiképp se feküdjünk le aludni, hiszen ez még jobban öregíti az arcbőrünket. A megfelelő arctisztításnak köszönhetően tonik, és az arctisztító használatával a lehető legeredményesebben távolíthatjuk el a sminket, illetve a nap során felgyülemlett koszt, és faggyút a bőrünkről. Hetente egyszer pedig jó, ha használunk, valamilyen bőrradírt mely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőrünk felszínéről. Az arcradírozás azért is jó, mert segíti a bőr vérkeringésének fokozását, ezáltal az ezután használt szérumok, és krémek sokkal mélyebben be tudnak majd az arcbőrünkbe szívódni.

Fontos a hidratálás

A megfelelő bőrápolásban elengedhetetlen a hidratálás is. A hidratáló krém kiválasztásánál is nagyon fontos szem előtt tartani a bőrtípusunkat, és hogy annak megfelelő krémet válasszunk. Jó, ha kikérjük egy kozmetikus tanácsát is, aki segít kiválasztani nekünk azokat az arcápoló készítményeket, melyek a mi bőrünkhöz passzolnak. Az arctisztítás végén pedig mindig kenjük be arcunkat hidratálókrémmel, így nem fog bőrünk kiszáradni, és kellemetlenül húzódni. Természetesen nem csak a külső, hanem a belső hidratálás is fontos, ha a bőrünk szépségéről és fiatalságáról beszélünk. Ha szervezetünk ki van száradva, akkor bőrünk száraz, szánk is elkezd kicserepesedni. Ez egyértelmű jele a kiszáradásnak, ilyenkor fokozottan figyeljünk oda arra, hogy sokkal több folyadékot fogyasszunk.

A legjobb, ha cukros és szénsavas üdítők helyett tiszta vizet iszunk, és próbáljunk meg arra törekedni, hogy naponta 3 liter vizet megigyunk legalább. A vízivás mellett a táplálkozásunk is nagyon fontos, hiszen a helytelen táplálkozás nagyon hamar meglátszik az arcbőrünk állapotán. Kevesen tudják, de a vitaminhiányos étrend, és túlzott cukor és szénhidrát fogyasztás következtében bőrünk sokkal hamarabb elkezd ráncosodni és öregedni. A túlzott alkoholfogyasztás, és a dohányzás is hozzájárulhat ahhoz, hogy hamarabb elkezdjünk ráncosodni.