A mai közösségi életben már nem lehetünk pattanásosak, ráncosak vagy éppen karikás szeműek egy fotón, ezért fontos, hogy telefonunk különböző effektekkel és filterekkel tudja korrigálni képeinket, hogy úgy nézzünk ki rajta, ahogyan mi azt szeretnénk. Azonban mi is tehetünk érte, hogy ne legyen túl sok dolguk a képszerkesztő appoknak.

Néhány apróság kell csupán hozzá, hogy arcbőrünk fiatalos, bársonyos és gyönyörű maradjon. Ezeket a szelfiket pedig már büszkén fogjuk feltölteni a #nofilter hashtaggel.

A megoldás a tökéletes képekhez tehát az arctisztítás. Ha megfelelően betartjuk a következő utasításokat és tanácsokat, akkor ragyogó és csodálatos bőrünk lehet, amit már akár smink nélkül is posztolhatunk a kedvenc közösségi oldalunkra. Azért fontos tudni, hogy a hegek eltávolítására vagy a kórosan pattanásos vagy beteg bőrre a rendszeres kezelés sem biztos, hogy hatásos lesz.

Ha úgy érezzük, hogy bőrünkkel problémák vannak, forduljunk bőrgyógyászhoz aki a gyors vizsgálat után különböző készítményeket, gyógyszereket írhat fel, vagy súlyos esetben apróbb plasztikai sebészeti beavatkozásokat javasolhat, hogy bőrünk újra normalizálódhasson és mi is ragyoghassunk a fotókon.

Esti rutin: sminklemosás, radírozás

Az esti sminklemosás az egyik legfontosabb lépés az arctisztítás során, hiszen nem csak a sminket távolítjuk el, hanem az arcunkon felgyülemlett port és más szennyeződéseket is, amelyek károsíthatják az arcbőrünket és gyulladáshoz vagy pattanásokhoz is vezethetnek. Ha kimarad az esti sminklemosás, akkor az alapozó és más smink is képes eltömíteni a pólusokat, így szinte biztos, hogy reggelre 1-2 új pattanással fogunk ébredni. A legjobb módja a sminklemosásnak, ha először egy arclemosó tejjel kezeljük arcbőrünket, majd micellás vízzel és végül a sminklemosó kendővel alaposan letöröljük.

A bőrradírozás szintén nagyon fontos az arckezelés szempontjából is. Azonban tudnunk kell hozzá, hogy ezt heti két-három alkalommal szabad csak megismételni. Soha nem szabad túlzásba vinni az arcradírozást, mert ellenkező hatást érhetünk el. A gyönyörű, hamvas bőr helyett, piros, sebes, károsodott bőrrel ébredünk reggel. Az arcbőr radírozás szerepe, hogy a sminklemosás után felgyülemlett, elhalt hámsejteket és mitesszereket eltávolítsa az arcunkról. A radírozó golyócskák gyengéden képesek tisztítani és ápolni a bőrt, amitől extra selymessé válik és ragyogónak tűnik.
Az arcápolás elengedhetetlen lépései: a tonizálás és a hidratálás

A tonizálás szükséges minden alkalommal, amikor sminklemosót használtunk vagy bőrradíroztunk. A tonizálás ugyanis képes a sminklemosó és a bőrradír maradványait eltávolítani az arcbőrünkről. Emellett persze felfrissíti a bőrünket és összehúzza a pórusokat is. Segítségével a bőr visszanyeri eredeti, szükséges pH-értékét.
A hidratálás azok számára hasznos, akik dehidratált arcbőrrel rendelkeznek. A száraz, csökkent víztartalmú bőr feszült és kipirosodik, ezért hidratálásra szorul. A hidratáló krémeket pont az ilyen alkalmakra találták ki, hogy az esti arcápolás záró momentumaként, arcunkat ápolhassuk. A krém hatására arcunk kisimult, ragyogó és selymesen puha lesz. Másnap pedig bátran repkedhetnek a szelfik és a #nomakeup hashtagek!