Az egészség alapja a rendszeres testmozgás és a helyes étkezés, azonban mind a kettőt nehezen lehet ellenőrizni. Miközben az étkezést a lakásunkat elhagyva is megtanulhatjuk, addig a mozgás rengeteg önuralmat igényel. Sokan akkor kapnak rá igazán az ízére, amikor az telefonos applikációkkal tudják követni, és versenyezni tudnak a párjukkal, vagy a barátokkal.

Nem csoda, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az okos órák és okos karkötők is. Ezek az apró, különböző áron beszerezhető eszközök sok hasznos információval rendelkeznek, ami a sportoláshoz kellhet.

Az egyik ilyen a lépésszámláló. Persze, a legtöbb telefon már rendelkezik vele, de lehet, hogy amikor futni indulunk, akkor nem akarjuk magunkkal vinni a hatalmas készüléket. Szerencsére sok óra úgy van kifejlesztve, hogy zenehallgatásra is alkalmasak, így amiatt sem kell izgulni.

Kedvünkre futhatunk, miközben a csuklónkon van az óra, ahonnan irányítani tudjuk a kedvenc számainkat. Eközben minden egyes lépésünket nyomon követi, ráadásul a beépített GPS-szel azt is megnézhetjük, hogy mekkora utat tettünk meg.

Az okos órák és karkötők

A fejlettebb okos órák úgy lettek megalkotva, hogy a vérnyomásunkat is tudjuk vele felügyelni, beállíthatjuk, hogy milyen rendszerességgel ellenőrizze a pulzusunkat. Ez akkor lehet jó, ha hajlamosak vagyunk a rosszullétre, így beállíthatjuk az órát, hogy még akkor jelezzen, amikor megközelítjük a veszélyes határértékeket, így időben tudunk tenni a következmények ellen.

Ráadásul az apró kijelzők miatt sem kell aggódnunk, mivel a telefonokra letöltött applikációban mindent megtalálunk.

Vásárlásnál rengeteg márka között tudunk válogatni. Népszerűek az olyan ismert márkák, mint az Apple vagy a Samsung, azonban a Xiaomi is rengeteg újdonságot hoz évente, és egyre többen választják. Érdemes körülnézni a polcokon, és megismerkedni a lehetőségeinkkel.

Válasszuk azt, amelyik a leginkább passzol az életvitelünkhöz, majd élvezzük ki, és mozogjunk vele. Ha életmódváltáson gondolkodunk, akkor ezek a technológiai kütyük segíthetnek.

Szerző: kinaiguru.hu