Sokszor halljuk, hogy az egészségünk a legfontosabb, azonban nemcsak otthon kell róla gondoskodni. Ha például egy újabb kalandba keveredünk, akkor érdemes megfontolni az utasbiztosítás megkötését. Egy utazás megtervezése az élet egyik legnagyobb öröme: az ideges visszaszámlálás, a hotelek foglalása, a bőröndök bepakolása, az időjárás ellenőrzése.

Megesik, hogy nem is gondolunk a negatív dolgokra, amelyek megtörténhetnek.

Mire terjed ki az utasbiztosítás?

Számtalan típusú utasbiztosítás létezik, de nem mindegyik rendelkezik azonos fedezettel. Mielőtt aláírunk valamit, ellenőrizzük a lehetőségeinket.

Egészségügyi és vészhelyzeti fedezetet tartalmazó utasbiztosítás

Ellophatják a hátizsákot, lekéshetjük a csatlakozó járatot, vagy elveszíthetjük a pénzünket, mert le kell mondanunk az utazást. De semmi sem olyan szörnyű, mint egy egészségügyi probléma. És ami még rosszabb: ilyenkor nem tudni, hova menjünk, vagy mennyibe kerül az orvosi ellátás.

Az orvosi biztosítás az utasbiztosítás legfontosabb része. Ennek birtokában megnyugodhatunk. Csak felhívjuk a megadott telefonszámot, és megmondják, hogy melyik kórházhoz kell fordulnunk ellátásért.

Utazási biztosítás az utazás lemondására vagy megszakítására

Egy másik fontos szempont, azok az előre nem látható események, amelyek miatt le kell mondania az utazást. Az útlemondással rendelkező utasbiztosítás megtéríti az útlemondási költségeket. Ha például a légitársaság nem térít vissza semmit a repülőjegyekért, a biztosító gondoskodik róla.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha váratlanul haza kell térnünk, mert valaki megbetegedett, természeti katasztrófa történt, vagy egyéb problémák merültek fel. A biztosító felelős azért, hogy visszatérítse az előre befizetett pénzt azokra a tevékenységekre, amelyeket nem fogunk tudni élvezni.

Utazási biztosítás poggyászvédelemmel

Ha feladjuk a poggyászt, fennáll annak a veszélye, hogy a légitársaság véletlenül elveszíti, vagy éppen használhatatlanná válik. A poggyászvédelemmel rendelkező utasbiztosítás azonban gondoskodik arról, hogy egyetlen napra se maradjunk bőrönd nélkül.