A tiszta selymes és makulátlan arcbőrt sokszor köszönhetjük különböző krémeknek, pakolásoknak és arcmaszkoknak. Ezeket a maszkokat a szakértők szerint elég heti 2 alkalommal felvinni arcunkra és már ennyivel is szép eredményt érhetünk el.

Természetesen arra mindig ügyelni kell, hogy milyen típusú az arcbőrünk és hogy a hozzá megfelelő pakolást, vagy maszkot válasszunk. Ha megfelelően használjuk ezeket a maszkokat, az adott maszkban lévő összetevők beszívódnak az arcbőrbe és kifejtik a hatásukat. Az arcmaszkokban sokkal nagyobb koncentrációban találhatóak meg az adott hatóanyagok, mint mondjuk egy sima hidratálókrémben, ezért elég őket néhány naponta használni. Vannak azonban olyan aranyszabályok, melyeket be kell tartani, annak érdekében, hogy a maszkok teljes mértékben ki tudják fejteni szépítő hatásukat.

Így használd helyesen az arcmaszkot

Az első és legfontosabb szabály az, hogy arcmaszk felvitele előtt minden sminket és szennyeződést távolítsunk el a bőrünkről. Csak a teljesen, előre megtisztítót arcbőrre vihető fel arcmaszk, azért, hogy gyorsabban és mélyebben a bőr rétegeibe tudjon jutni a sok jótékony hatóanyag. Figyeljünk még arra oda, hogy a szem és a száj területét mindig hagyjuk ki, hiszen a szem egy igen érzékenye terület. Az legjobb, ha ebben az időszakban, amikor arcmaszkot kent fel az arcbőrödre kicsit lazítasz is. Tehát nem csak arcbőröd pihen, hanem te magad is relaxálsz az idő alatt, míg a krém kifejti hatását.

A legjobb, ha felkenjük a megtisztított arcbőrünkre, majd hanyatt fekszünk és a lábainkat felpolcoljunk például egy nagyobb párnára. Ez azért fontos, mert ilyenkor a vér az arcunk irányába fog áramolni és ez a vérbőség még jobban segít abban, hogy a maszk kifejtse hatását. Az arcmaszkokat összetevőktől és arcbőrünk típusától függően elegendő hetente egyszer, kétszer használni, majd a rajta feltüntetett hatóidő lejáratával, nedves vattakoronggal letörölni.

Tévhit az, hogy az arcmaszkokat bő vízzel kell lemosni, pedig sokan így használják. Pedig hatalmas hiba az, ha marad egy kevés az arcbőr felületén és mi azt lemossuk. Szépen lassan be fog az is szívódni és ki fogja fejteni jótékony hatását, ezért teljesen felesleges lenne lemosnunk. Ugyanúgy, mint ahogy egy hidratáló arckrémet, oszlasd szét a maradékot az egész arcodon.

Fontos hogy melyik napszakba használjuk az arcmaszkokat?

Az éjszakai regenerálódásnak köszönhetően reggel bőrünk mindig kicsit jobban ki van simulva és mivel a test méregtelenítő funkciója is éjjel aktiválja magát, a felesleges anyagokat, melyeket kiválasztott, ilyenkor üríti ki a bőr felszínére. Emiatt a legjobb, ha szokásos reggeli arctisztítás után visszük fel az adott maszkot a bőrünkre.

A problémás bőrű lányoknak nem is szabad este felvinni az arcmaszkot, hiszen ez lehet, hogy csak rátesz egy lapáttal az amúgy is túlzott faggyútermelésre. Este a bőr szellőzzön és lélegezzen és ne kenjünk rá nehéz krémeket. Kozmetikusok szerint a legtöbb maszkot nem is szavad heti három alkalommal többször használni, hiszen nem tudnak jobb hatást kifejteni, ezért csak feleslegesen pocsékolnánk el őket.