Akár hosszabb, akár rövidebb útra készülünk, az mindig sok tervezéssel és pakolással jár. Van, aki listát ír arról, hogy miket kell magával vinnie, van, aki fejben próbálja összerakni azokat a dolgokat, melyeket mindenképpen be kell pakolnia indulás előtt a táskába. Az időjárásnak megfelelő ruhák és a térkép talán a legfontosabbak, amit nem hagyhatunk otthon, ám főleg a hölgyeknél elengedhetetlen, hogy utazás során is megfelelően ápolják az arcbőrüket.

A hétköznapi élet során kialakítottunk egy tökéletes szépségápolási rutint, mely már jól megszokott módon a napunk részévé vált. Ezt próbáljuk meg kivitelezni utazás során is, úgy, hogy egy lépést se hagyjuk ki!

Fontos utazás során is a bőrápolás

Arcunkat folyamatosan, minden nap ápolni és hidratálni kell, annak érdekében, hogy szép és tündöklő legyen. Egy néhány napos kiruccanás során, ha elfelejtünk magunkkal sminklemosót, vagy éppen hidratálókrémet vinni, igencsak meggyűlhet a bajunk a rutinszerű arcápolásunkkal. Az, hogy utazás során is ugyanúgy figyeljünk az arcbőrünkre, mint otthon egy sima hétköznapon, elengedhetetlen annak érdekében, hogy ilyenkor is szép legyen a bőrünk.

A nem megfelelően letisztított arcbőr pórusai néhány napon belül eltömődhetnek, melyek után hatalmas, csúnya pattanással találhatjuk szembe magunkat.

Ezeket ne hagyjuk otthon, ha az utazás során is szép arcbőrt szeretnénk

Szerencsére egyre több helyen vásárolhatunk olyan kisebb kiszerelésű szépségápolási termékeket, melyeket akár a repülőre is felvihetünk. Ezek kis helyen is elférnek, praktikusak. Ha azonban a mi általunk használt termékből mégsem találunk utazó változatot, akkor célszerű egy kisebb üvegbe áttölteni annyit, amire valóban szükségünk lehet. Az arctisztító, a micellás víz és a hidratáló krém mind-mind olyan dolog, mely elengedhetetlen a hétköznapokban és erre ilyenkor is oda kell figyelnünk.

Ha előre tudjuk, hogy erősebb sminket is hordani fogunk a napokban, akkor készüljünk kétfázisú lemosóval, mely egy könnyed mozdulattal leszedi szemünkről a legerősebb szempillaspirált is. Sokan úgy tartják, jó, ha utazás előtt ellátogatunk egy kozmetikushoz, aki rendbe szedi a szemöldökünket vagy akár egy gyors szempilla festést is elvégez rajtunk. Így utazás során talán a sminkeléssel se kell túl sokat bajlódnunk, hiszen egy tartós szemöldök és szempilla festés mellé már csak elég egy szép rúzst felvinnünk és máris nyakunkba vehetjük a várost.

Este azonban, bármilyen fáradtak is vagyunk, sosem szabad úgy lefeküdni, aludni, hogy az arcunkat ne tisztítottuk volna meg teljesen! A sminkben alvás rengeteg káros hatással van az arcbőrünkre, ilyenkor azonban nem csak a sminket, hanem a koszt és a különböző szennyeződéseket is el kell távolítanunk bőrünkről. Az arctisztításhoz elengedhetetlen a bőrtípusunknak megfelelő arctisztító, mely mellé érdemes ilyenkor néhány darab vattakorongot is magunkkal vinnünk.

A smink eltávolítása után teljesen tisztítsuk meg az arcunkat, majd jó, ha egy micellás vízzel is áttöröljük azt, hogy biztosan minden szennyeződés eltűnjön. Utazás során sem feledkezhetünk meg a hidratáló krém használatáról, legyen az nappali vagy éjszakai krém mindenképpen vigyük magunkkal ilyenkor is!