A nők ősidők óta sminkkel szépítik az arcuk, teszik kifejezővé vagy érzékié a megjelenésüket. Ha elolvasod ezt a cikket, tisztába kerülhetsz a legfontosabb sminktippekkel, ami nem csak kezdőknek foglalja össze a legfontosabb smink ötleteket.

Kleopátra kétségtelenül a nőiesség ókori szimbóluma, ő például a szemét felül kékkel, alul vízzölddel kontúrozta és száját pirosra festette. A szemöldökét pedig vastagon szénnel feketítette. A trendek és az elérhető anyagok gyorsan változnak, de a szép és igényes megjelenés örök.

1 tipp:

Fontos az ápolt és tiszta bőr, sminkelés előtt mosd le az arcod, használj tonikot és hidratálj krémmel. Amennyiben tartós sminket szeretnél, a primert se felejtsd el!

2 tipp:

Célszerű a sminkünket a szemöldökkel kezdeni és ezt követően a szem kisminkelésével folytatni. Így elkerülhető, hogy az esetlegesen lehulló szemhéjpúder beleragadjon az alapozóba. A korrektort pedig az alapozóra vigyük fel.

3 tipp:

Törekedj arra, hogy a sminked természetes fényben készüljön el. Ha nincs jól megvilágított tükröd, akkor megoldás lehet, ha közvetlenül az ablak elé ülsz egy tükörrel.

4 tipp:

Elsőre még senkinek sem sikerült tökéletesen. Ne add fel, gyakorolj minél többet!

5 tipp:

Bevásárlóközpontokban vagy nagyobb sminkes boltokban egy-egy megvásárolni kívánt termékért cserében, profi sminkes tanácsát is kikérheted vagy elkészíttetheted vele a sminked. Ebben az esetben a sminkesektől olyan technikákat leshetsz el, amit később te is alkalmazhatsz.

6 tipp:

Ha szeretnéd magad tovább fejleszteni, akkor iratkozz be egy gyors sminktanfolyamra. Itt személyre szóló sminkkurzust kaphatsz, ami új szintre emelheti a sminkelési képességeidet.

7 tipp:

A közösségi oldalakon rengeteg tartalmat találsz a sminkeléssel kapcsolatban, arra figyelj, hogy a kiválasztott videóban a modell arcformája megegyezzen a tiéddel.

8 tipp:

Kezdőként próbáld tökéletesíteni a nappali sminked, és ha az már nagyon jól megy, próbálkozhatsz az extrább alkalmi sminkekkel.

9 tipp:

Ha már rendszeresen sminkeled magad, a táskádban mindig legyen egy alap sminkkészlet. Így bármikor fel tudod frissíteni a sminked.

+1 tipp:

Ne feledd, nem minden estben csak a sminktől lehetsz szép. Légy boldog és ragyogj!