A szépség belülről fakad, legalábbis így tartja a mondás. Azonban a bőrápolószerek és a kozmetikumok megjelenésével mindenki próbál szebbnek mutatkozni. De vajon mindegy, hogy mit kenünk az arcunkra?

Sok smink mesébe illő átalakulásokkal kecsegteti a felhasználót, ránctalanít, feszesíti a bőrt, eltünteti a bőrhibákat. Azonban az évek múlásával éppen az ellenkezőjét fogjuk észre venni, bármennyit kenünk magunkra, egyre rosszabb lesz. Ez azért történik, mert rengeteg kozmetikum tartalmaz vegyi anyagokat, amik hosszútávon károsítják a bőrünket. Fontos, hogy csak olyat használjunk, ami hosszú tesztelési eljárással készült, és természetes anyagokat tartalmaz.

Gyakori probléma, hogy a kozmetikum egyik alkotórésze okoz problémát. Általában ez az illatanyag, és nemcsak az érzékeny bőrű embereket érinti. Azt kell megjegyeznünk, hogy minél több mesterséges anyag található a dobozban, annál nagyobb eséllyel reagálunk rá allergiával.

Milyen alkotóanyagokat érdemes használni?

Másik gyakori probléma a mitesszerek megjelenése. Lényegében ez egy ördögi kör, és éppen a rossz minőségű kozmetikumok tehetősek felelőssé. Az alapozók azt a célt szolgálják, hogy eltüntessék a bőrhibákat. Ehhez eltömítik a pórusokat, és úgymond eltakarják a bőrt.

A tömött pórusok mitesszerek kialakulását okozzák, amik először az orr körüli részeken, majd az egész arcon is megjelenhetnek. Hogyan reagál erre az ember? Még több alapozót visz fel, hiszen még több problémát kell eltüntetnie. Ezzel azonban éppen az ellenkező hatást éri el.

A gyenge minőségű és olcsó kozmetikumok hosszútávon sokkal drágábbak lesznek, mivel sokat kell belőlük használni, és utána a bőrünket is még jobban kell ápolni. Érdemes inkább természetes összetevőket választani. Egyik ilyen lehetőség a CBD alapú kozmetikumok.

Ezt a növényi alkotórészt főleg olajokban használják, de ma már bőrápoló termékekként is beszerezhetjük. Azonban ezek a krémek és arctisztító maszkok csak akkor érik el a hatásukat, ha utána nem rontjuk el az olcsó sminkekkel. Legyen inkább kevés, de jó minőségű arcápolónk, és így később sem lesznek bőrproblémáink.