Heti egyszeri szexuális együttlét épp megfelel a boldogsághoz – jutott erre a következtetésre egy nemrégiben közzétett tanulmány. A témával kapcsolatban az Archives of Sexual Behavior című szaklapban jelent meg egy tanulmány, ami megállapította, hogy egy átlagos felnőtt évente 54 alkalommal élvezi a szexet, ez pedig körülbelül heti egy alkalmat jelent.

Az elvárások szorításában

Amikor valaki romantikus filmeket néz, vagy egyáltalán csak a közösségi oldalakat böngészi, teljesen más valósággal találkozik, mint amilyet ő maga megél. Ezek az irreális dolgok nagymértékben befolyásolhatják az önmagunkról alkotott képet és azt is, hogy mit gondolunk arról, hogy milyen az ideális kapcsolat. Ezeken azonban jó lenne túllépni, hisz ha elvárások közé szorítjuk magunkat, párunkat, és párkapcsolatunk egészét, annak hosszú távon bizony lehetnek negatív következményei.

Az interneten és a filmekben ugyanis nem a valóságot látjuk, mint ahogy arra dr. Logan Levkoff, a New York Egyetem doktora is felhívta a figyelmet: „rengeteg elvárásunk van azzal kapcsolatban, hogy a kapcsolatoknak hogyan kellene kinézniük, sokszor azonban a mesebeli modell nem egyezik meg az életünkkel, a valósággal”.

Mi a normális?

Ilyen elvárás lehet, hogy vajon mennyit kellene szexelnünk, dr. Levkoff szerint nincs olyan, hogy normális mennyiségű szex, hisz minden kapcsolat más és más. Ezért nem is szabad elvárásokat támasztani, mert hosszú távon a túl sok szex erőltetése negatív hatással lehet annak minőségére. Ilyenkor is kialakulhatnak potenciazavarok, merevedési problémák, melyek hosszú távon impotenciához vezethetnek.

A potencianövelő szerek piaca egyre nagyobb és nagyobb, hisz az erős és hosszan tartó erekció egyre nagyobb elvárásként, vágyként jelenik meg a férfiakban. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy vannak természetes módszerek is az erekció fenntartására, és a merevedési zavarok kiküszöbölésére. Sőt, a legtöbb esetben az életmód helyreállítása sokat segít a zavarok kezelésében. Így a rendszeres mozgás, az egészséges táplálkozás, a dohányzás abbahagyása, a túlsúly leküzdése mint hozzájárul az egészségesebb élethez, aminek része az egészséges nemi vágy és a potencia.