Az arcmaszk életünk nélkülözhetetlen kiegészítőjévé vált. Ennek eredményeképpen sokan olyan bőrproblémáktól kezdenek szenvedni, amelyek korábban nem léteztek, és amelyeket a maszk és a hő kombinációja okozott.

Milyen bőrproblémák társulnak az arcmaszkok használatához?

Kína az egyik olyan ország, ahol az arcmaszkok használata a legrégebben elterjedt. Hubei városában készítettek egy tanulmányt a koronavírussal foglalkozó dolgozók körében, ami a maszk bőrgyógyászati hatásait vizsgálta. Az eredmény? Az emberek 97%-a szenvedett valamilyen, a használatuk okozta problémától. A leggyakoribb, 70%-os arányban a száraz bőr volt, ezt követték az egyéb másodlagos problémák, mint például a hámlás, a bőrpír vagy a pattanások. Emellett megjelentek a bőrgyulladások és a pattanások is.

Maszk és akné, avagy a maszkné

A neten maszkné néven emlegetett pattanásokat általában a maszkok okozzák. A jó hír azonban az, hogy megfelelő ápolással és minőségi termékek használatával megelőzhető a baj. Az El Comercio magazin összegyűjtötte a legjobb tippeket.

Első lépés mindig a tisztítás. A kíméletes arctisztító használata ma már mindennél fontosabb, ha meg akarjuk előzni, hogy a túlzott izzadás és a hidratálás hiánya előhozza a rettegett pattanásokat. A szakértők azt javasolják, hogy nappal és este is használjuk ki a tisztítás erejét, a maszk által lefedett területre összpontosítva.

Nem szabad megfeledkeznünk a hidratálásról sem, mivel a bőr hidratálása rugalmasabbá és erősebbé teszi azt, és így kevésbé hajlamos ezekre a problémákra. Fontos azonban, hogy a hidratáló krémet a maszk használata előtt legalább 30 perccel hamarabb felvigyük.

Mindennap használjunk nyugtató tonikot. Ha vattakoronggal visszük fel a fedendő területre, segíthetünk megelőzni a pattanások kialakulását. A hölgyeknek nehezebb lesz, de a túlzott sminkhasználat sem könnyíti meg a bőrünk dolgát, úgyhogy válasszuk inkább a természetes alapozókat és sminkeket. Ha hódítani akarunk, akkor még mindig ott vannak a szemhéjpúderek.