Valószínűleg már mindenki hallott az arany szépítő hatásáról és arról, hogy a legkülönlegesebb szépészeti kezelések és a legminőségibb arcápoló szerek tartalmaznak aranyat. Vajon a csoda hatást tekintve mennyiben van szó az arany, mint igazi drága nemesfém túlértékeléséről?

Csak egy jó marketing fogás lenne az egész vagy valóban az igen drága alapanyag egy régi titkot is rejt, amely talán a fiatalítást zárta magába?

Az biztos, hogy az arany, mint kémiai elem, az elmúlt években a szépségipari kutatások egyik központi elemévé vált. Ezen kíséreltek és laboratóriumi tanulmányozás be is bizonyította, hogy nem véletlen használják az aranyat ősidők óta az öregedő bérre, hiszen képes finomítani a ráncokat, korrigálja az apróbb bőrhibákat és a pigmentfoltokat is halványítja.

A szakértők megvizsgálták, hogy mi okozza ezt a fantasztikus hatást. A számtalan tanulmány pedig hosszú oldalakon, szakzsargonokat használva mutatja be, hogy hogyan képes fiatalon tartani a bőrt az arany, mint szépészeti csodaszer.

Arannyal az egészséges és fiatal bőrért

Az embereken is végzett tesztek és gyakorlati tapasztalatok is azt bizonyították, hogy az arany rendkívül kedvezően hat az arcbőrre és más bőrfelületekre is. A bőrbe jutva ugyanis serkenti a kollagénrostok termelődését, ezáltal pedig a sejtek megújulását, így pozitív irányban befolyásolja az egészséges működésüket. Az arannyal kezelt bőrfelület pedig így válik majd fiatalabbá, ragyogóbbá és a fáradtság és stressz jeleit is könnyedén tüntethetjük el majd a segítségével.

Az arcbőr arannyal való kezelésére több módszert is alkalmaznak a kozmetikusok. Az aranyfóliás kezelés során az arcot 24 karátos aranylapocskákkal borítják be, majd ezt bemasszírozzák a bőrbe, ahol hosszú ideig fejti ki pozitív hatását. A másik módszer a kollaoidos módszer, amikor az aranyat 1-500 nanométer apróra porlasztják és oldott állapotban, aranykolloid részecskeként jut a bőr legmélyebb rétegeibe, hogy megfiatalíthassa azt.

Az arany nem csak szebbé tesz, de hidratál is

Az arany, a kémiai szerkezeténél fogva remek hidratáló tulajdonságokkal is bír. A saját molekulasúlyának kétszázszorosát képes vízben megkötni, így még könnyebben épül be a bőrsejtek közé, ahol a tápláló ásványi anyagokat, nyomelemeket is a bér mélyebb rétegeibe juttatja. Az arany növeli a bőr természetes védekező képességét is, így még ellenállóbbá teszi a bőrt a száraz vagy éppen izzasztóan meleg időjárással szemben.

Az arany szépészeti kúrának köszönhetően megszüntetheti az aknés, pattanásos, zsíros bőr hibáit és elpusztítja a baktériumokat. Ezáltal a bőr felfrissül és szemmel is láthatóan megfiatalodik. Az aranynak azonban még egy nagyon pozitív hatása van: képes gyulladáscsökkentésre is. Az aranykezelés tehát még az érzékeny bőrű vendégeket is képes kényeztetni és csodálatos hatását rajtuk kifejteni. Az arany kezelés ma már nem csupán a kozmetikusoknál érhető el, hiszen számtalan termékben is fellelhető!