Aki jakuzzit vesz vagy a stressz oldó, lazító vagy az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt teszi mindezt. Kevesen tudják, de a rendszeresen pezsgőfürdőzés a szépségünkre is nagyon jó hatással van. Bár ilyenkor télen kevesen látnak minket bikiniben, nyáron azért sokan nem is nagyon mernek ilyesmibe bújni, mert félnek, hogy meglátszik, hogy itt-ott narancsbőr található rajtuk.

A rendszeres jakuzzi használat segítségünkre lehet, hogy megszabaduljunk, ettől a kellemetlen bőrhibától. A narancsbőrt egyrészt a stressz okozza, másrészt a mozgásszegény életmód, melynek következtében a méreganyagok nem úgy ürülnek a szervezetünkből, ahogyan kellene.

Aki viszont rendszeresen ül be a jakuzziba, a meleg, masszírozó vízsugárnak köszönhetően a méreganyagok távozása felgyorsul. Ez annak köszönhető, hogy a vízsugár megnyitja a bőr pórusait, emiatt pedig a méreganyagok szabadon tudnak távozni. Emellett a bőr vérkeringése is fokozódni fog, így a bőrünk feszesebbé válik, ami a narancsbőr tüneteit is enyhíteni fogja. Ez már önmagában sokat segíthet a szépségünk megőrzésében, na meg az önbizalmunk növelésében.

A pezsgőfürdőzés segítheti a súlycsökkentést is

 

De a jakuzzi nemcsak ebben lehet a segítségünkre, hanem akár a fogyókúránkat is kiegészíthetjük vele, így hatékonyabb lehet a súlycsökkentésre tett erőfeszítésünk is. Persze nem arról van szó, hogy behuppanunk a pezsgőfürdőbe, aztán máris szaladnak le rólunk a kilók, hiszen a hatékony súlycsökkentés elengedhetetlen része a megfelelő táplálkozás és a mozgás. A masszázsmedence mindössze támogatja a fogyásra irányuló törekvéseinket. De miről is van szó igazából?

A jakuzzi nem konkrétan a fogyásban lehet hasznunkra, hanem a testsúlycsökkentésre tett erőfeszítéseink hátráltató tényezőinek megszüntetésében segíthet. Ilyen lehet például a stressz, az álmatlanság, a cukorbetegség, vagy az ízületi bántalmak, esetleg a magas vérnyomás. A hidroterápia bizonyítottan segít ezeken a problémákon, persze nem megszünteti őket, hanem a hatásukat vagy a tüneteiket enyhíti. Ha pedig ezek már nem állnak az utunkba, a fogyás is hatékonyabban fog menni.