Lassan, végérvényesen itt van az ősz, aminek sokan örülnek egy ilyen forró nyár után. Az őszi évszak beköszöntését nem csak a barna levelek lehullása jelzi, hanem az is, hogy az időjárás sokkal hűvösebb, és szelesebb lesz. Ilyenkor szépen eltűnik a strandon szerzett barnaságunk, és előkerülnek esetleg azok a foltok, szem körüli kisebb ráncok, melyek eddig annyira nem voltak feltűnőek.

Az őszi hónapok a szépségápolás hónapjai, hiszen ilyenkor általában minden arcbőrnek szüksége van egy teljes körű megújulásra. A nyár végén, ősz elején érdemes néhány olyan dolgot megtenni, mellyel újra üde, fiatalos és friss lehet.

Radírozás, hámlasztás ősszel

A bőr megújulása történhet radírozással, és hámlasztással is. Mindkettő lényege az, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítják a bőrünk felszínéről, ezáltal arcunk simább, és puhább tapintású lesz, és ennek köszönhetően a maszkok, hidratálókrémek is sokkal jobban ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Az elhalt hámsejtek eltávolításával, bőrünk mélyebb rétegeiben lévő kollagén termelését is újra beindíthatjuk, melynek segítségével csökkenthetjük az öregedés első jeleinek megjelenését.

A legújabb hámlasztási eljárásokat a legtöbb szakember az őszi évszakban kezdi el, hiszen ilyenkor nincs szükség erős fényvédelemre, így a napsugarak sem fogják károsítani a bőrünket. Bőrünk radírozása közben apró szemcsék segítenek egyszerűen ledörzsölni az elhalt hámsejteket, míg a kémiai peeling során alfa-hidroxi savakat használnak a szakemberek, mely a mélyebb rétegeket kezdi el hámlasztani és fiatalítani. Ezeket az eljárásokat persze a kozmetikusok nyáron is elvégzik, de sokkal jobban örülnek annak, ha ősszel keressük fel őket ilyen kéréssel, hiszen hámlasztás során a bőrt védő keratin réteget feloldják a felszínről, így fokozott érzékenység léphet fel, azáltal pedig sajnos sokkal jobban károsítja az erős napfény, és az UV sugárzás.

Miben segít a hámlasztás?

A legtöbb hölgy ősszel mélyhámlasztani szeretne, mely a bőr megfiatalítására és megszépítésére szolgál. Míg az idősebb korosztály az apróbb ráncok eltüntetését szereti, a fiatalabb hölgyeknek is tökéletes lehet, hiszen a szeplők, a májfoltok, és a bőrhibák kezelésére is alkalmas lehet. Látványos eredményt érnek el azoknál a lányoknál is, akik problémás, pattanásos bőrrel küszködnek, hiszen a mélyhámlasztás szépen kitisztítja a tág pórusokat is, így a faggyúmirigy túltengésre is sokan használják, illetve az aknés hegek elhalványítására is hatásos.

Ha mélyhámlasztáson szeretnénk részt venni, akkor a legjobb, ha ez idő alatt azokat a szépségápolási termékeket használjuk, melyet a kozmetikusunk ajánl nekünk, hiszen ő tudja megállapítani azt, hogy bőrünk milyen típusú, milyen állapotban van jelenleg, és milyen kezelésre lehet szüksége. Kevesen tudják, de a mélyhámlasztást nem csak arcbőrön, hanem a test különböző területein is elvégzik, mint például stria esetén, comb, és kar feszesítésére, esetleg kezeken, ha az öregedés első jeleit szeretnénk eltüntetni róluk.