A vágyfokozásra nem feltétlen akkor van szükség, ha a párunknak valamilyen szervi vagy lelki gondja van, és ezért nem teljesít úgy az ágyban, ahogy szeretne, vagy szeretnénk, hanem a mindennapokban is megeshet, hogy egy kis serkentés kell, hogy összebújhassunk.

Mert gondoljunk csak bele! Biológiailag a férfiak inkább reggel „aktívabbak”, a hölgyek a nap bármely szakába, de a szakértők szerint, inkább délután és este. Ez pedig nagyon nem esik egybe, így bizony előfordulhat, hogy a hölgyeknek egy kis csábítási fortélyt kell bevetniük.

A vágyfokozásra pedig mi sem lehet jobb, mint egy masszázs. Már önmagában egy kis masszírozás is elég lehet ahhoz, hogy kedvet csináljunk a párunknak egy kis összebújásra. A masszázs persze már önmagában is nagyon jó, nem is kell feltétlen intimnek, szexinek lennie.

A párunk biztosan értékelni fogja, ha kicsit megnyomkodjuk a fáradt izmait, és ha kellően ellazul, akkor talán összebújni is lesz kedve, nem csak ahhoz, hogy együtt nézzük a tévét a nappaliban. Ugyanakkor vannak olyan illóolajok, melyekkel kicsit rá is segíthetünk a vágyfokozásra.

Milyen illatoknak van vágyfokozó hatásuk? 

Vágyfokozó illatszereket már az ókorban is használtak, hiszen már akkor felismerték, hogy a szaglás alapvető érzékszervünk. Állítólag Kleopátra egy rózsaszirom-szőnyeggel csábította el Marcus Antoniust, és még a hajóján lévő vitorlákat is parfümbe áztatta. Ilyet nekünk természetesen nem kell tennünk, ugyanakkor illóolajokat mi is használhatunk.

A szabály, ahogy a parfümök esetében is szokott lenni, a kevesebb több, tehát a vágyfokozó olajokból sem kell sokat használni, hogy elérjük a kívánt hatást. De milyen illatokat is vethetünk be?

A muskotályzsálya illata például rendkívül érzéki, de a geránium, jázmin, pacsuli, rózsa és szantálfa illata is bír vágyfokozó hatással.

Használhatunk hagyományos masszázsolajokat, illóolajokat, melyeket érdemes inkább masszázs közben párologtatni, de vannak már kifejezetten intim masszázshoz használható termékek is, melyeket akár a drogériában is beszerezhetünk.