Arcbőrünk ápolására a nyári időszakban különösen fontos odafigyelni, hiszen, ha ez elmarad, könnyen ronthatja el a nyaralást néhány ronda, fájó, gyulladt pattanás. Arra, hogy arcápolásunk során mikor milyen termékeket használunk, már egy jól bevált rutint kell kialakítani, melyben olyan termékek szerepeljenek, amik jót tesznek a mi bőrtípusunknak.

Ezt pedig utazás, nyaralás közben sem szabad elhanyagolni, sőt van néhány nagyon fontos lépés, amit nyáron meg kell tennünk, hogy makulátlan és szép arcbőrünk legyen a nyaralás során végig.

Hagyjuk arcbőrünket is lélegezni

Ki szereti azt az érzést, amikor 35 Celsius fokos hőségben szabályosan olvad le az ember arcáról a smink? Egy szépen elkészített pakolás természetesen jól mutat, de nem egy forró, nyári napon. Ilyenkor az a legjobb, ha semmit nem viszünk fel az arcbőrünkre. Ugyanúgy, ahogy mi magunk is vágyunk egy kis pihenésre és kikapcsolódásra, egyáltalán nem gond, ha ilyenkor arcbőrünknek is adunk egy kis pihenést, hogy kicsit fel tudjon lélegezni.

Nyaralás során senki nem azt fogja nézni rajtunk, hogy mennyire vagyunk szépen kisminkelve. Fontosabb inkább arra odafigyelni, hogy minden alkalommal, mikor kilépünk a napfényre, kenjük be az arcunkat 50 SPF-t tartalmazó hidratálókrémmel, mely biztosan meg fogja óvni a napsugárzástól. Néhány óránként ugyanúgy, ahogy testünknél a naptejet, arcunknál a fényvédőt is jó, ha újrakenjük, hiszen az izzadás során szépen lassan lekopik.

Azonban, ha mégsem tudunk lemondani egy kis szempillaspirálról és egy kis szemfestékről, akkor arra figyeljünk fokozottan oda, hogy alaposan lemossuk ezt a nap végén. Ha ilyenkor egyszerűen lusták vagyunk eltávolítani egész arcunkról a sminket, akkor ezzel csak azt fogjuk elérni, hogy bőrünk idő előtt elkezd ráncosodni, öregedni. A smink eltávolítására nyaralás alatt is oda kell figyelni. A meleg nyári napokra kimondottan jól jöhet olyan arctisztító kendőket a táskánkban tartani, mellyel néhány mozdulat alatt felfrissíthetjük és meg is tisztíthatjuk az egész arcunkat.

Óvatosan a hajzuhataggal

Nyáron a hosszú hajú lányok nagy része rosszul van attól, ha a haja le van engedve. Nem csak azért érdemes ilyenkor felkötve hordani, mert akkor nem melegíti a nyakunkat, illetve a hátunkat, hanem azért, mert nem tapadnak a hajszálak az arcunkra sem. Ilyenkor érdemes a frufrus lányoknak is felcsatolni homlokukról a hajukat, hiszen alatta, ahogy izzadunk, hamar befülled a bőr és könnyedén kialakulhatnak apró pattanások. Arról nem is beszélve, hogy a hajvégeinken rengeteg baktérium telepedhet meg, amik a leengedett hajnak köszönhetően hamar az érzékeny arcbőrünkre fognak kerülni. Ez természetesen nem csak az arcbőrre, hanem a vállra, hátra, illetve a tarkónkra is igaz. Egyébként manapság rengeteg divatos kontyot tudunk kipróbálni magunkon.

Bőrünk hidratálására ebben az időszakban még jobban oda kell figyelni még akkor is, ha nem napozunk túl sokat. Minden este kenjük be magunkat napozás utáni testápolóval, hogy bőrünk puha és hidratált legyen. Napközben pedig próbáljunk meg legalább 3 liter folyadékot (az a legjobb, ha sima vizet) elfogyasztani.