Már javában zajlik az igazi nyaralószezon, amit talán egész évben annyian várunk. Ebben az időszakban mindenki szeretne pihenni egy nagyot és kikapcsolódni. Van azonban néhány fontos dolog, melyre oda kell figyelnünk a nyaralás közben is és ez jórészt a külsőnkkel kapcsolatos.

Senki nem szeretne a nyaralásról leégett, fájó bőrrel, kiszáradt arccal, vagy töredezett hajvégekkel hazaérni, igaz? Megmutatjuk most azokat a termékeket, melyeket mindenképpen magunkkal kell vinnünk a nyaralásra. Szerencsére rengeteg üzletben már kaphatóak kis kiszerelésű csomagolásban ezek a szépségápoló termékek, melyeknek nagy előnyük, hogy nem kell egy egész flakonnyit magunkkal vinni, ha csak pár napra utazunk el.

Milyen szépségápoló termékeket vigyünk magunkkal?

1. 50 SPF Naptej

Korábban még csak a gyerekekre kentek 50 faktoros naptejet, ám manapság nem érdemes ennél alább adni, hiszen ezek a termékek tudják a legjobban megvédeni a bőrünket a napsütés káros hatásaitól. Bármilyen erős naptejet is használunk, ne felejtsük el, hogy 2-3 óránként újra alaposan bekenjük vele az egész testünket.

2. Fontos a külön fényvédő az arcra

Az, hogy naptejes kézzel gyorsan az arcunkat is átkenjük, nehogy leégjünk, nem a legjobb megoldás a fényvédelem szempontjából. A zsíros naptejek ugyanis nem hagyják lélegezni az arcbőrt és (főleg eleve problémás bőrön) pattanásokat okozhat. Arcbőrünk sokkal érzékenyebb, ezért fontos hogy külön naptejet használjunk arcunkra is. Ma már színezett verzióban is kaphatóak ezek a termékek, vásárolhatunk fényvédővel ellátott alapozót vagy BB krémet, ha a nyaralás ideje alatt sem szeretnénk felhagyni a sminkeléssel.

3. Fontos a napozás utáni hidratálás

Mindenki szeret szép barna lenni és megfelelő fényvédelemmel nyáron hamar el is érhetjük a kívánt színt, ám sokan megfeledkeznek arról, hogy napozás után hidratálni kell a bőrünket. Ez külső és belső hidratálás is, tehát a krémezés mellett ilyenkor fogyasszunk sok vizet. A napfény és a víz is kiszárítja a bőrünket, ezért fontos hogy nap végén kenjük be magunkat napozás utáni hidratálókrémmel.

4. Figyeljünk a hajunkra is

A vízben való ázás a hajunk számára igen szárító hatással lehet, ezért nagyon fontos hogy kedvenc samponunkból és balzsamunkból is vigyünk magunkkal a nyaralásra. A se jó, ha minden egyes nap hajat mosunk, hiszen így azt fogjuk elérni, hogy hamarabb fog zsírosodni a hajunk, de azért arra próbáljunk törekedni, hogy minden másnap, kimossuk hajunkból a sós vizet. Ezután mindenképpen tegyünk rá gazdag, regeneráló hajbalzsamokat és pakolásokat, hogy újra puha és fényes legyen a frizuránk.

5. Rovarcsípés elleni készítmények

A szépségápolók között az egyetlen kivétel, a rovarcsípések elleni krém, ám erről szem szabad megfeledkeznünk, hiszen egy jó pár kellemetlen szúnyogcsípés képes az egész nyaralásunkat tönkre tenni. Használjunk olyan permeteket, melyek elriasszák a rovarokat, így megvédhetjük bőrünket a fájdalmas csípésektől. Ha azonban mégis szereztünk néhány rovarcsípést, akkor jó, ha kéznél van egy hűsítő krém, mely enyhíti a viszketést.