Az, hogy valaki egészséges életet tud-e élni, általában pont a munkájától függ. Ha a sofőrökre gondolunk, akkor először az autók, majd a kamionok jutnak eszünkbe, pedig a világunk tele van egyéb vezetőkkel. Ott vannak például a buszok, a repülők, ahogy a traktorok sem mennek egyedül.

Szerencsére egyre több cég ismeri fel, hogy az ülőmunkát, jelen esetben vezetést végző embereknek is szükségük van a minőségi élethez, mivel az állapotuk befolyásolják a munka elvégzését is.

Nézzük például azokat, akik egész napokat töltenek a traktorok belsejében.

  • Állandó rezonancia
  • Zaj
  • Megállás nélküli munka
  • Korán kelés
  • Rendszertelen étkezés
  • Ülő pozíció
  • Szén-monoxid, kén-dioxid és más káros anyagok

Igen, egy traktor belseje megállás nélkül rezeg, így a benne ülő ember is. A zaj monotonná válhat, de nem lesz kellemesebb, arról nem is beszélve, hogy a nagy melegben le kell tekerni az ablakot, hiszen ki látott még olyat, hogy légkondit szerelni egy traktorba. A megállás és a pihenés sem olyan egyszerű, mivel a földet fel kell szántani, és erre meghatározott idő áll a rendelkezésre.

Sajnos a korán kelés sem segít, mivel a nappal együtt kint kell lenni a földeken, még a legnagyobb melegek előtt. Ebből adódik, hogy a reggelizés és az ebéd is eltolódik, ráadásul az útközben bekapott falatok sem tesznek jót. Ha ehhez hozzátesszük az ülést, meg a kipufogóból származó anyagokat, akkor már értjük, hogy miért akarnak egyre kevesebben ebben a szektorban dolgozni.

Az egészség az első

Ha nem akarunk később súlyos következményekkel szembenézni, akkor ideje cselekedni. A korán keléshez válasszuk a rostban gazdag reggeliket, és próbáljunk meg többször felállni, még ha csak pár percre is. Az is sokat segít, ha a nap hátralevő részében megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy ne rontsunk tovább a helyzeten, így kerüljük a fotelben való tévézést és a nassolást.

Sajnos senki nem fog helyettünk vigyázni az egészségünkre, így nekünk kell megtenni a megfelelő lépéseket. Nem számít, hogy mit vezetünk, autót, repülőt vagy traktort, az egészségünk mindig az első helyen áll.

Támogató a Gepkozvetito.hu