Ma már egyre kevesebb családban számít tabunak a szex. Sőt, a legtöbb ember bátran kimondja, hogy ezek az együttlétek inkább egészségesebbé varázsolják a testet. Ha belegondolunk, akkor olyan, mintha sportolnánk, ráadásul az orgazmus olyan élettani változásokat hoz, amik egy kardió edzéssel is felérnek.

A szívünk hevesebben ver, a pulzus megemelkedik és a vérnyomás is nő. Igen, a szexuális együttlét nemcsak örömforrás, hanem intenzív testmozgás is.

Ha már egészségről van szó, akkor nem mehetünk el a különböző hormonok mellett sem. A férfiaknál a tesztoszteron, a nőknél pedig az ösztrogén dolgozik a háttérben. Rendszeres nemi élettel javíthatunk a hormonok mennyiségén, amivel jobb lesz a fogamzó képesség, és még az erekciós problémák is eltűnhetnek.

Ezek a hormonok gyakran komolyabb problémákat is kiváltanak, hölgyeknél akár a menstruáció időszakát is megkeseríthetik, azonban felvehetjük ellene a harcot a gyakori szexszel.

A szex és a belső

A testünk mellett azonban a belsőnkre is gondolni kell, amire szintén hatással vannak a közösen eltöltött órák száma. Az, akinek kiegyensúlyozott a nemi élete, az rengeteg pszichés problémától is megkíméli magát. Először is az embernek jobb lesz az önbizalma.

Már nem fog szégyenkezve elvonulni, hanem megtanul bízni a testében és önmagában. Mind a két fél jobban érzi magát, ha tudott adni a párjának, ráadásul senki sem fogja másnál keresni a boldogságát.

Az is fontos, hogy a párkapcsolatunkra is hatással lesz. Egy olyan házasság, ahol már egymáshoz sem érnek, az nem szokott sokáig jól működni. Előbb vagy utóbb az egyik fél másnál fogja keresni a boldogságot, ami váláshoz és még több szívfájdalomhoz vezet.

Vannak olyan helyzetek, amikor az egyik fél azért nem kívánja a másikat, mert a hormonok nem veszik rá, azonban ezen ma már sokféleképpen lehet segíteni.

Az a legfontosabb, hogy mindig vegyük figyelembe a párunkat. Ha nekünk ő, neki pedig mi vagyunk az elsők, akkor senki sem marad elégedetlen a szex után. Ezáltal nemcsak az egészségünk, hanem a kapcsolatunk is erősödni fog.