Vannak olyan eljárások és kezelések, melyeknek köszönhetően mindenki arcbőre egykettőre szép, kisimult és makulátlan lesz. Az egyik ilyen kezelés, mely napjainkban egyre elterjedtebb, az a mélyhámlasztás. Kicsit ijesztőnek tűnhet először ez a kifejezés, de nem kell félni tőle!

A mélyhámlasztás bőrgyógyászok és kozmetikusok által használt kifejezés, mely a legtöbb bőrtípus esetében használható. A mélyhámlasztást sok helyen gyógynövényekkel végzik, ezt sok helyen Green Peelingnek is nevezik. A módszer lényege, hogy a kezelés során a megtisztított arcbőrünkbe kellemesen belemasszírozzák a gyógynövényeket, melyek táplálják, méregtelenítik és regenerálják a mélyebb rétegeket is.

Hogyan hat a mélyhámlasztás az arcbőrünkre?

Ha mélyhámlasztáson veszünk részt, akkor arra kell számítanunk, hogy hatására pár napon belül a régi bőrrétegünk egyenletes elválik majd. Ilyenkor kerül sor az utókezelésre, melynek során a bőr már szépen be tudja fogadni a tápláló, értékes anyagokat. Mélyhámlasztásra több alkalommal is szüksége van a bőrünknek, hogy a kezelés során elérje a maximális bőrmegújító hatását. A kezelések számra nagyban függ az illető bőrtípusától, illetve hogy eleve milyen állapotban van a bőre.

Ebből kifolyólag a mélyhámlasztás utókezelésének számáról személyre szólóan a kozmetikusunk ad javaslatot. A mélyhámlasztó kezelés kimondottan ajánlott olyan hölgyeknek, akiknek pattanásos vagy aknés a bőrük, esetleg pattanás utáni hegekkel küzd. Ha arcunkon több pigment folt, májfolt található, illetve ha napfénytől károsodott a bőrünk. Ajánlatos még kipróbálni a mélyhámlasztás azoknak is, akik a megereszkedett, ráncos bőrtől szeretnének megszabadulni is.

Milyen eredményeket érhetünk el a mélyhámlasztó kezelésekkel?

Milyen a mélyhámlasztás egy erőteljes bőrregeneráló kezelés, segít a sejtek teljes megújulásában. A bőr megújulásának köszönhetően a bőrünk feszesebb, szebb, makulátlanabb, tisztább és selymesebb lesz a tapintása. Azért, hogy még szembetűnőbb hatást érhessünk el, a kozmetikusok a mélyhámlasztást kúraszerűen szokták alkalmazni általában. A mélyhámlasztás, főleg a gyógynövényes változat teljesen megújítja a fáradt, problémás bőrt, ezért egyre népszerűbb szépítő kezelés.

A mélyhámlasztásnak köszönhetően felgyorsulnak a bőrben történő regeneráló folyamatok, a vérkeringés javul, ennek köszönhetően az oxigén- és tápanyagellátás is megsokszorozódik. Mivel a mélyhámlasztás során egy igen kíméletes módszerről beszélünk, a kozmetológusok majdnem minden bőrtípusra ajánlják. A gyógynövényes mélyhámlasztás természetes úton szól bele a bőr és a kötőszövetek struktúrájába, ezáltal a 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus lerövidül 3-5 napra.

A szakértők szerint egyedül azon a bőrön nem végezhető el mélyhámlasztó kezelés, mely valamilyen fertőző eredetű bőrbetegséggel küzd, illetve amely nagyon érzékeny és hajlamos az allergiára. Ezért nagyon fontos, hogy mélyhámlasztás előtt a kozmetikus alaposan megvizsgálja a bőrünket, megállapítsa a bőrtípusunkat és felmérje bőrünk állapotát.