Sokan nem is tudják, hogy a redőnyök nem csak biztonságunk és a kényelmünk miatt fontosak, hanem az egészségünket is védik. Pedig így van. Az emberi szervezetnek az éjszakai pihenésre szüksége van, és ahhoz, hogy ez valóban pihentető legyen, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fény szűrődik be kintről.

Az utcai lámpák, az autók fényei, és az egyéb kintről beszűrődő fény megzavarhat minket, és lehet, hogy ezt sokan egy újabb reklámfogásnak gondolják, pedig a túl sok éjszakai fény hosszú távon károsíthatja az egészségünket.

Nem is gondolnánk, de a fény, ami ér minket, befolyással van a különböző hormonok termelődésére. Ilyen például a melatonin vagy a kortizon. A melatonint a tobozmirigy termeli, mégpedig kizárólag akkor, amikor sötét van.

Ha túl sok az éjszakai fény, akkor kevesebb termelődik, pedig ennek a hormonnak komoly szerepe van a szervezet regenerálódásában, illetve az alvás és az ébrenlét ciklusát is befolyásolja. Tehát a redőnyök igen is komoly befolyással lehetnek az egészségünkre.

Miért elektromos redőnyt válasszunk?

Már őseink is használtak különböző árnyékolókat, hogy befolyásolni tudják az őket érő fény mennyiségét. Ha mi is szeretnénk családunkat biztonságban és egészségben tudni, igen is fontos, hogy megakadályozzuk a túlzott éjszakai fényt. Manapság már számos árnyékoló megoldás létezik, de a legjobb és legsokoldalúbb megoldás az elektromos redőny.

A teljes elsötétítéstől kezdve a tetszőleges mértékű fénybeáramlásig szabadon állíthatjuk, ráadásul a motoros technológiának köszönhetően ehhez akár a mobilunk is elég lehet.

Az automatizálásnak nagy előnye, hogy nekünk foglalkozni sem kell vele. Egyszer beállítjuk a redőnyöket, hogy mikor csukódjanak le, és emelkedjenek fel, és onnantól kezdve élvezhetjük az éjszakai fény nélküli, egészséges pihenést. Ráadásul a redőny a hőszigetelésen is sokat javíthat, ami szintén komoly befolyással lehet az egészségünkre.

Akár az egészségünk, akár a biztonságunk, akár a hőszigetelés szempontjából, de érdemes megfontolni, hogy elektromos redőny kerüljön az ablakunkainkra.