Ha igazi opelesek vagyunk, és az életünk nagy részét a volán mögött töltjük, akkor meglehet, hogy szükségünk van egy kis segítségre. Milyen értelemben? Amikor az ember hosszú órákat ül, mivel a munkájából adódóan folyton vezetnie kell, akkor bizony az életformánk az egészségünket is megtámadhatja.

Nézzük, hogy mit tehetünk ilyenkor!

Válasszunk jó autót

Az első, és talán a legfontosabb szempont az autó kiválasztása. Nem mindegy, hogy milyen kocsival kell a kilométereket megtennünk. Lehet, hogy a legdrágább márkákat nézzük, azonban egy jó Opel is elvisz minket A-ból B-be. A vásárlásnál inkább azt vegyük figyelembe, hogy mennyire tudunk kényelmesen ülni, van-e lehetőségünk egy kis nyújtózkodásra a hátsóülésen, és hogy mekkora a csomagtartó. Rengeteg fejfájástól megkíméljük magunkat, ha nem az ülésekre kell pakolnunk.

Figyeljünk az étkezésre

Miután az autó megvan, jön a táplálkozás. Lehet, hogy mi is késztetést érzünk arra, hogy beálljunk egy gyorsétterem parkolójába, és gyorsan befaljuk a hamburgert. Ez azonban csak egy dologhoz vezet, a biztos elhízáshoz. Sokkal jobban tesszük, ha messziről elkerüljük ezeket a helyeket.

Sajnos a marketingesek jól kitalálták az elhelyezésüket, így biztosan találunk párat közvetlenül az út mellett, még az autóból sem kéne kiszállnunk. Ne tegyük! Helyette menjünk be egy boltba, és vegyünk olyan ételt, ami kevésbé fogja rossz irányba befolyásolni az életünket. Ráadásul így mozoghatunk is kicsit.

Mozogjunk, mozogjunk

Azok, akik hosszú órákat vezetnek, végig ülve maradnak. Valószínűleg nem lesz sok kedvünk megállni, de tegyünk erőfeszítést. Fontos, hogy bizonyos időközönként kiszálljunk a kocsiból. Az a legjobb, ha ilyenkor teszünk pár guggolást, hogy a vérkeringés újra a régi legyen.

Ha nem félünk attól, hogy mit gondolnak mások, akkor vigyünk magunkkal ugrókötelet. Ez kis helyen is elfér, és 1 perc alatt tökéletesen megmozgatja minden porcikánkat.

Az autós élet kényelmesnek tűnhet, de sose feledkezzünk meg arról, hogy az egészségünk sokkal fontosabb. Amikor végre hazaérünk, akkor ne üljünk le újból, hanem próbáljunk mozogni!