Attól hogy másnál keresünk vigaszt, a probléma nem oldódik meg és ezzel nem csak a partnerünket csapjuk be, hanem saját magunkat is, ha pedig vannak gyerekek, még rosszabb. Hogy miért? Ha tudjuk azt, hogy miért tesszük azt, amit, de ezt partnerünkkel nem ülünk le tisztázni, abban a hitben tartjuk magunkat, hogy minden rendben van és úgy jó, ahogy és mivel egy kapcsolat két emberen múlik, felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg csak a megcsalt fél hibázott-e.

A gyerekek sínylik meg a párkapcsolati problémákat a legjobban hiszen mi nekik anyu és apu vagyunk vagyis ők, egészséges körülmények között, normális esetben szeretik apát is meg anyát is. Tehát számukra az megterhelő, hogy anya és apa veszekszik vagy bántják egymást mert ők mindkét embert szeretik.

Ők nem a hibát látják bennünk hanem a törődést és a gondoskodást. Ha viszont nincs még gyerek vagy gyerekek akkor sokkal egyszerűbb a dolog de így is célszerű éretten kezelni a helyzetet és vagy tovább lépni vagy találni egy mindkettőjük számára elfogadható megoldást.

Gyereket szeretnék, de ő nem akarja 

Na igen. Egy kapcsolatban idővel eljutunk a gyermekvállalás kérdéséhez is. Legyen vagy ne legyen. Ez egy picit Shakespeare-es kérdés de része két ember életének. Vannak olyan helyzetek amikor az előző kapcsolatból kerül be de ettől még előfordulnak az “én sajátot is szeretnék” mondatok amik lássuk be jogosak főleg egy nő esetében aki számára fontos, hogy egy szerelem gyümölcse a szeretett férfival közösen is legyen. Ilyenkor vagy dűlőre tudunk jutni a másik féllel, vagy, ha nagyon minden vágyunk egy gyerek bevállaljuk az egyedüli szülő szerepét.

De vannak olyanok is sokan akik nem akarnak gyereket ilyen olyan okokból. Ezekben az esetekben közös megegyezés alapján eldöntik, hogy ezért és ezért ne vállaljunk gyereket.

Egy kapcsolaton belül nagyon sok minden befolyásolhatja a gyerekvállalást és bár csodálatos dolog szülőnek lenni sokan gondolják úgy, vagy épp potencia problémák miatt alakul úgy, hogy belőlük nem lesz szülő. Mivel a gyermekvállalás nem kis felelősség és egy életre szóló feladat komolyan kell venni és ha meg van az elhatározás ki kell tartani mellette mindegy, hogy a kapcsolatunk a jövőben hogy alakul.