Ma mindenki egészséges, gyönyörű alakra, szép és selymes bőrre vágyik. Előbbi rendszeres diétával, utóbbi pedig napi sminkeléssel érhető el. Vagy mégsem?

Sokan nem gondolnak bele, hogy mennyire egyszerűen vigyázhatnak a kinézetükre, amibe a bőr és a testalkat is beletartozik. Az a legjobb, ha a baj gyökerét orvosoljuk, így örökre elbúcsúzhatunk a rengeteg sminktől és krémtől.

A rendszeres pihenés, relaxáció és sport segít, hogy szebb bőrünk legyen. Mindenkinek más az alvásigénye, azonban muszáj a rendszerességre is odafigyelni. Szintén fontos szempont a stressz csökkentése, mivel ez azonnal kiül az arcunkra és komoly nyomot hagy idegesítő ráncok formájában. Az állandó idegeskedés rosszat tesz a szervezetnek, így a bőrnek is. Üljünk be inkább a szaunába, és eresszük ki a gőzt.

Smink helyett válasszuk a természetes krémeket, abból is a minőséget. Gondoljunk arra, hogy a smink csak ideig-óráig takarja el a problémát, ha pedig elfelejtjük lemosni, akkor sokkal többet árt, mint használ.

Használjuk az infraszaunát

A gyönyörű bőr titka mégis az infraszauna marad. Beülhetünk a kabinba edzés után, reggel, egyedül, barátokkal, a lényeg mindig a rendszerességen van. Az sem baj, ha mindennap szánunk rá 15-20 percet, mivel nemcsak kívülről, hanem belülről is megtisztulunk. Az infraszauna segítségével távoznak a lerakódott méreganyagok, így testileg és lelkileg is megújulhatunk. Ha pedig kiegészítjük egy kis hidratáló krémmel, akkor még látványosabb lesz a regenerálódás.

Az infraszaunától a bőr sima és életteli lesz, megelőzhetjük a ráncok kialakulását, és úgy fogjuk érezni, mintha megfiatalodnánk. Sajnos az idő múlása senkit sem kímél, huszonöt éves kor felett gyorsan észrevesszük, hogy sokkal közelebb vagyunk a harminchoz, mint a húszhoz. Megjelennek az első szarkalábak, a narancsbőr és a striák, valamint a bőrünk rugalmasságából is veszítünk. Ha azonban rendszeresen beülünk a kabinba, valamint az étkezésünkre is jobban figyelünk, akkor ezek a problémák is később fognak jelentkezni.