Lehet sok felől hallani a kérdést hogy “És mi a titkod?” Hát kérem szépen itt nincs semmilyen titok csupán odafigyelés és hozzáállás kérdése az egész. Legyen fontossági sorrend, érintkezés, kommunikáció. Ezek olyan alaprészei egy kapcsolatnak amik elvileg nem is szabadna hogy gondot okozzanak egy társas lény életében.

Ha két ember igazán szereti egymást akkor meg pláne nem. Azt pedig mindenki el tudja dönteni magáról, hogy alkalmas-e rá. A titok nyitja tehát nem más, mint az egymásra fordított figyelem és idő.

A boldogság semmilyen kapcsolatban nem titok. Van az úgy, hogy félre kell tenni a munkát, kötelességeket, és sétálni egy nagyot a természetben a családunkkal, bohóckodni a gyerekeinkkel, ez nagyon fontos, kell hogy tudjunk legalább olykor kicsit gyerekek is lenni, hiszen valahol a lelkünk mélyén mi is azok vagyunk. A természet a legjobb orvosság az ember lelkének. Egy laza piknik akár a kertben, sátorozás, vagy erdei túra.

De bármilyen foglalatosság tökéletesen kikapcsolhat, pl.: társas játék, közös sütés főzés, mindezt lehet zenehallgatás közben, akár ágyba bújva is. Ezek nem csak remek kikapcsolódási lehetőségek, de szuperül össze is hozzák a családtagokat, arról nem is beszélve hogy a zene szintén a lélek gyógyszere.

A féltékenység megöli a kapcsolatot? 

Nos ez egy érzékeny téma, mivel senki nem viseli jól, ha a párja féltékeny. De mi van ha csupán féltésből teszi? Vagy azért, mert úgy érzi nem kap elég figyelmet?

A féltékenység sok esetben gondot okoz, mivel ezt gátként éljük meg. Úgy érezhetjük, hogy párunk határt szab számunkra, nem bízik meg bennünk. Pedig egy egészséges féltés, ha van a kapcsolatban, csak azt mutatja, hogy fontos az illető a másik számára. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy milyen rosszul esne, ha párunk közömbösen reagálna bármire, amit csinálunk vagy bárkire akivel kapcsolatba kerülünk.

Ha azt vesszük észre, hogy bármit szívesebben csinál ahelyett, hogy a párjának a társaságát élvezné, vagy bárkivel szívesebben tölti idejét, mint velünk.

Nyilván van az úgy, hogy dolgunk akad, vannak kötelezettségeink, de fel lehet azt mérni, különösen ha ismerjük a társunkat, hogy szándékosan nélkülöz vagy valóban dolga van. Ne ijedjünk meg, ez az érzés is ugyan annyira természetes, mint bármelyik. Attól hogy féltékenyek vagyunk, semmivel sem vagyunk rosszabb emberek, mint bárki más és kellő érettséggel meg is lehet beszélni szépen, mint két értelmes felnőtt ember.