7 top tipp narancsbőr ellen

7 top tipp narancsbőr ellen

A narancsbőr észrevétlenül jelenik meg a combon és a fenéken, makacsul ragaszkodik és alapos életmódváltás nélkül szinte elkerülhetetlen. A nyár, és ezáltal a jó idő közeledtével sokan és gyorsan szeretnének megszabadulni tőle. Összeszedtünk néhány házi praktikát, illetve profi és hatékony megoldásokat a narancsbőr kezelésre.

Kezdjük az otthon is alkalmazható tippekkel, amelyek segíthetnek leküzdeni a narancsbőrt.

Fókuszált ultrahangos zsírbontás

Az ultrahangos zsírbontás az egyetlen olyan kényelmes, végleges és fájdalommentes módszer, amely a kívánt testtájékról fokozatosan eltünteti a felhalmozódott zsírtöbbletet. Megfelelő diétával és az ultrahangos zsírbontó módszer alkalmazásával, formás alakot és kisebb ruhaméretet eredményez. A forradalmian új módszer segítségével a zsírréteg csökkenése mellett a combon és fenéken lévő narancsbőrt is kezelhetjük.

Az UltraShapeᵀᴹContour 1 berendezés az intenzív ultrahang impulzusok akusztikus energiája a kezelőfej speciális kialakításának következtében, nagy energiával fókuszálódnak 15mm mélyen zsírszövetben, így szelektív mechanikai hatást idéznek elő. Ennek eredményeképpen a zsírsejtek sejtfala felhasad, a bennük lévő triglicerid szétfolyik, és a szövet közti állományba kerül. Innen a szervezet keringési és nyirokrendszerén keresztül fokozatosan távozik a szervezetből.

Nyirokmasszázs

A pangó nyirokkeringés az egyik oka a narancsbőr kialakulásának, amit speciális masszázs felpörgethet. A kezelést, a vendég végtagjaira illetve derekára felhelyezett applikátorokkal végezzük. A  felhelyezett applikátorok kamrái felfújódnak, egyfajta ütemes hullámmasszázst hozva létre, melyet a berendezés komputeres egysége vezérel. A nyomásterápia alatt a vendég nyugodtan és kényelmesen fekszik. A kezelési élmény kiemelkedően hozzájárul a vendég közérzetének javításához.

A masszázs hatására a salakanyagok ismét a vérkeringésbe jutnak és kiürülnek a szervezetből. További részleteket a nyirokmasszázsról itt az oldalon, a Kezeléseink menüpont alatt olvashat.

Válogassuk meg, hogy mit eszünk

A bevitt táplálék hatással van a szervezetünkre, és ezáltal a bőrünkre is. Hanyagoljuk az állati eredetű zsírokat, fogyasszunk minél kevesebb finomított cukrot, sót és cukros üdítőket. Ezeken kívül próbáljunk lemondani a káros szenvedélyeinkről: kávé, dohányzás, alkoholfogyasztás. Helyettük fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget.

Fogyasszunk sok folyadékot

Fogyasszunk legalább 2-3 liter minőségi folyadékot, ami lehet szénsavmentes ásványvíz, frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé, a lényeg, hogy minél kevesebb adalékanyagot tartalmazzon.

Rendszeres testmozgás

A narancsbőr elleni küzdelem egyik leghatásosabb ellenszere a rendszeres testmozgás. Bármilyen edzés segít, ami jól megdolgoztatja az érintett testrészeket. Eljárhatunk kocogni vagy kerékpározni, akik az edzőtermet részesítik előnyben, azoknak ajánljuk a taposó- és futógépet és az ellipszistrénert.

Váltózuhany

A narancsbőrös területen alkalmazott hideg-meleg zuhany jótékony hatással van a bőrre, fokozza a vérkeringést és erősíti a kötőszöveteket. A váltózuhany a narancsbőr mellett a lábszáron lévő visszerekre is jótékony hatással van.

Szauna, infraszauna

A pára, a hő és a szaunázás közben vett hideg zuhany javítja a vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét és ezáltal elősegíti a méregtelenítést. Rendszeres alkalmazásával a bőr feszesebb, simább lesz és csökkenti a narancsbőrt. Az infraszauna kevésbé terheli meg a keringést, és infravörös sugarai a bőr mélyebb rétegeibe jutva fokozzák a méregtelenítést.

Előfordulhat, hogy hiába alkalmazzuk a fent említett módszereket, a narancsbőr továbbra is megmarad az érintett testrészen. A fent említett módszereket bárki könnyedén alkalmazhatja akár otthon is, de léteznek olyan megoldások, amelyek profi, hozzáértő szakembereket és berendezéseket igényelnek. Vállalkozásunk is több megoldást kínál a narancsbőr kezelésére.