Itt van az ősz, itt az idő hámlasztani

Itt van az ősz, itt az idő hámlasztani

Lassan, végérvényesen itt van az ősz, aminek sokan örülnek egy ilyen forró nyár után. Az őszi évszak beköszöntését nem csak a barna levelek lehullása jelzi, hanem az is, hogy az időjárás sokkal hűvösebb, és szelesebb lesz. Ilyenkor szépen eltűnik a strandon szerzett barnaságunk, és előkerülnek esetleg azok a foltok, szem körüli kisebb ráncok, melyek eddig annyira nem voltak feltűnőek.

Az őszi hónapok a szépségápolás hónapjai, hiszen ilyenkor általában minden arcbőrnek szüksége van egy teljes körű megújulásra. A nyár végén, ősz elején érdemes néhány olyan dolgot megtenni, mellyel újra üde, fiatalos és friss lehet.

Radírozás, hámlasztás ősszel

A bőr megújulása történhet radírozással, és hámlasztással is. Mindkettő lényege az, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítják a bőrünk felszínéről, ezáltal arcunk simább, és puhább tapintású lesz, és ennek köszönhetően a maszkok, hidratálókrémek is sokkal jobban ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Az elhalt hámsejtek eltávolításával, bőrünk mélyebb rétegeiben lévő kollagén termelését is újra beindíthatjuk, melynek segítségével csökkenthetjük az öregedés első jeleinek megjelenését.

A legújabb hámlasztási eljárásokat a legtöbb szakember az őszi évszakban kezdi el, hiszen ilyenkor nincs szükség erős fényvédelemre, így a napsugarak sem fogják károsítani a bőrünket. Bőrünk radírozása közben apró szemcsék segítenek egyszerűen ledörzsölni az elhalt hámsejteket, míg a kémiai peeling során alfa-hidroxi savakat használnak a szakemberek, mely a mélyebb rétegeket kezdi el hámlasztani és fiatalítani. Ezeket az eljárásokat persze a kozmetikusok nyáron is elvégzik, de sokkal jobban örülnek annak, ha ősszel keressük fel őket ilyen kéréssel, hiszen hámlasztás során a bőrt védő keratin réteget feloldják a felszínről, így fokozott érzékenység léphet fel, azáltal pedig sajnos sokkal jobban károsítja az erős napfény, és az UV sugárzás.

Miben segít a hámlasztás?

A legtöbb hölgy ősszel mélyhámlasztani szeretne, mely a bőr megfiatalítására és megszépítésére szolgál. Míg az idősebb korosztály az apróbb ráncok eltüntetését szereti, a fiatalabb hölgyeknek is tökéletes lehet, hiszen a szeplők, a májfoltok, és a bőrhibák kezelésére is alkalmas lehet. Látványos eredményt érnek el azoknál a lányoknál is, akik problémás, pattanásos bőrrel küszködnek, hiszen a mélyhámlasztás szépen kitisztítja a tág pórusokat is, így a faggyúmirigy túltengésre is sokan használják, illetve az aknés hegek elhalványítására is hatásos.

Ha mélyhámlasztáson szeretnénk részt venni, akkor a legjobb, ha ez idő alatt azokat a szépségápolási termékeket használjuk, melyet a kozmetikusunk ajánl nekünk, hiszen ő tudja megállapítani azt, hogy bőrünk milyen típusú, milyen állapotban van jelenleg, és milyen kezelésre lehet szüksége. Kevesen tudják, de a mélyhámlasztást nem csak arcbőrön, hanem a test különböző területein is elvégzik, mint például stria esetén, comb, és kar feszesítésére, esetleg kezeken, ha az öregedés első jeleit szeretnénk eltüntetni róluk.